perjantai 7. lokakuuta 2016

Calzone

Taikina tehtiin oikein pitemmän kaavan mukaan. Ja kyllä kannatti, se oli ihanan pehmeää ja samalla sopivan mureaa. Ja täyte oli tosi hyvä. Ensimmäistä kertaa käytin paljon kehuttua Muttin tomaattimurskaa, kun sitä oli saatavilla juuri sopivan kokoisissa säilyketölkeissä. En maistanut mitään eroa K-Menun tomaattimurskaan. Hyvää joka tapauksessa.



Taikina:
25 g hiivaa
2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Täyte:
300 g kinkkua
200 g juustoraastetta
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria
2 tl oreganoa

Murenna hiiva kulhoon ja kaada kädenlämpöinen vesi päälle. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy ja suola. Vaivaa jauhot taikinaan ja alusta se sileäksi. Kohota hyvin peitettynä. Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuutioi kinkku. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään tomaattimurska, valkosipulinkynnet ja mausteet.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja kauli jokaisesta ohut pyöreä levy.

Jaa täyte tasan jokaisen taikinalevyn keskelle. Nosta tomaattikastikkeen päälle kinkkukuutiot ja viimeiseksi juustoraaste.

Taita taikinan molemmat reunat keskelle ja nipistele liitoskohta yhteen hyvin tiiviisti. Paista pizzoja 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa, kunnes pizzan sisällä oleva ilma kuumenee ja laajenee ja samalla pullistaa pizzan muhkeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti