keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Punajuurisose

Punajuurta tulee käytettyä ruoanlaitossa harmillisen harvoin. Se on erinomainen juures; ihanan makea ja vielä kivan värinenkin. Tämäkin sose kävi ihan salaatista kalan ja perunan sivussa.



Ainekset:
300 g punajuuria
1 sipuli
2 tomaattia
2 tl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

Kuori ja paloittele punajuuret ja sipuli. Paloittele tomaatit.

Pehmennä sipulinpaloja öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaatit, punajuuret, viinietikka ja tilkka vettä. Keitä kannen alla n. 15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

Sose on rakenteeltaan karkeaa, koska viinietikka estää punajuurten pehmenemisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti