sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Gluteeniton kinkkupiirakka

Tämän reseptin muokkasin ihan tavallisesta piirakasta vaihtamalla jauhot gluteenittomiin. Pohja oli ihan jees ja muutenkin piirakka oikein hyvä. Joskus voisi tehdä tätäkin ihan tavallisista jauhoista, olisi helppo ja hyvä vaikka iltapalaksi.



Pohja:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
¾ dl öljyä
2 kananmunaa
3 dl vettä
Täyte:
200 g kantarelleja
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl Provencen yrittisekoitusta
150 g saunapalvikinkkua viipaleina
400 g kesäkurpitsaa
250 g kirsikkatomaatteja
4 dl kermaa
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta

Puhdista ja viipaloi kantarellit. Ruskista ne silputun sipulin kanssa voissa paistinpannussa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.

Suikaloi kinkku. Viipaloi kesäkurpitsa n. ½ cm:n viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita keskenään kerma, munat ja puolet juustoraasteesta.

Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin, se saa olla hyvin löysää. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja levitä tasaiseksi.

Levitä taikinan päälle sipuli-kantarellisilppu, kinkkusuikaleet, kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Peitä pinta lopulla juustoraasteella.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti