sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Raparperi-vaniljakakku

Tämä kakkuparka ei ihan täysin päässyt oikeuksiinsa mustikka-suklaakakun rinnalla. Ihanan vaniljainen ja tuorejuustoinen kakku, jonka raparperisisus oli mukavan kirpsakka. Sekä taas täytyy mainita helppotekoisuus, jonka vuoksi tämän voisi hyvin tekaista jonain päivänä uudelleenkin ihan vaan iltateelle.



Ainekset:
175 g pehmeää voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ vaniljatanko
2 tl raastettua sitruunankuorta
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Raparperiseos:
4 dl raparperia paloiteltuna
2 rkl konjakkia
2 rkl sokeria
Kuorrutus:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Nosta raparperinpalat kulhoon ja mittaa päälle likööri ja sokeri. Anna maustua peitettynä huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Voitele ja jauhota tilava (2 l) kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja vaniljatangon siemenet vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää sitten tuorejuusto ja sitruunankuoriraaste.

Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Nostele taikina tasaiseksi nuolijalla.

Annostele puolet taikinasta kakkuvuokaan. Lisää päälle tasaisesti raparperinpalat liemineen. Peitä raparperinpalat lopulla taikinalla. Tasoita kakun pinta.

Paista kakkua uunin keskitasolla n. tunnin ajan. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle.

Vatkaa kuorrutuksen pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti