lauantai 15. lokakuuta 2016

Kanelinmakuiset mantelikakkuset

Oli pakko maistaa heti kun olin ottanut pannun uunista. Aika hyviä pikku keksejä. Sopivasti kanelisia ja fariinisokerisia.



Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
100 g voita
50 g sokeria
2 rkl kermaa
25 g mantelirouhetta
2 rkl fariinisokeria
Vuoan voiteluun:
5 g voita

Voitele pieni uunipannu (25*30 cm). Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sulata voi. Lisää jauhoseokseen voisula ja sokeri ja sekoita taikinaksi.

Taputtele taikina tasaisesti vuokaan. Käytä tarvittaessa apuna kuumaan veteen kastettua pientä paistinlastaa. Sivele taikinan päälle kerma ja ripottele pinnalle fariinisokeri ja mantelirouhe.

Paista taikinalevyä 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Leikkaa hieman jäähtynyt levy n. 3*6 cm paloiksi ja anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti