perjantai 14. lokakuuta 2016

Shakshuka 2

Tämä onnistui paremmin kuin edellinen versioni shakshukasta. Ei sekään huono ollut, mutta jotenkin tämä oli vielä parempi. Vois tehdä uudelleenkin.



Ainekset:
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
1 rkl öljyä
150 g lihaisia nakkeja
1 tl jeeraa
½ tl savustettua paprikajauhetta
½ tl chiliä
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
400 g kuorittuja säilyketomaatteja
100 g kirsikkatomaatteja
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
100 g fetaa
1 ruukku lehtipersiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise paprikat ja poista valkoiset osat ja siemenet. Viipaloi paprikat. Halkaise kirsikkatomaatit.

Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä valurautapannussa. Kuullota sipulia 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja paprikat. Jatka kypsentämistä pari minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet.

Paloittele makkara pieniksi kuutioiksi. Lisää makkara, mausteet, sokeri ja suola pannuun. Kääntele ja kypsennä 3 minuuttia. Lisää pilkotut säilyketomaatit liemineen. Lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Maista tomaattikastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan. Paina kastikkeeseen lusikalla pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppiin. Mausta kananmunat ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Nosta pannu uunin keskitasolle ja kypsennä 3-4 minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Ripottele päälle murusteltu feta ja hienonnettu persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti