keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Perunaraguu

Vähän niin kuin valkosipulikermaperunoita kattilassa. Hyvää, ja valmistui ”siinä sivussa”.



Ainekset:
800 g perunoita
6 dl vettä
2 tl raastettua sitruunankuorta
4 valkosipulinkynttä
3 salottisipulia
30 g voita
1 nippu persiljaa
suolaa
valkopippuria
2 rkl ranskankermaa

Kuori perunat. Viipaloi salottisipulit pituussuuntaan. Nypi persiljasta lehdet ja kuori valkosipulinkynnet.

Raasta ¼ sitruunankuoresta. Pane perunat kattilaan ja lisää vettä vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan raastettu sitruunankuori, viipaloidut salottisipulit, valkosipulinkynnet ja voi. Keitä, kunnes keitinvesi sakenee liemeksi.

Lisää persiljanlehdet ja keitä vielä 5 minuuttia ilman kantta. Näin neste haihtuu juuri sopivasti siihen mennessä, kun perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ranskankerma, kuumenna ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti