keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Galette pérougienne

Vau, mikä tuoksu tästä pullasta nousee! Jättikokoinen, vaniljainen voisilmäpulla. Kerta kaikkiaan ihanaa.



Taikina:
1 tl kuivahiivaa
0,8 dl kädenlämpöistä vettä
120 g pehmeää voita
1 kananmuna
2 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl sokeria
250 g vehnäjauhoja
Päälle:
50 g voita
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivahiiva veteen. Anna hiivan liueta kokonaan.

Sekoita isossa kulhossa voi, kananmuna, sitruunankuori ja sokeri. Lisää hiivaseos ja lopuksi jauhot pikkuhiljaa lisäten. Sekoita kunnes syntyy elastinen, pehmeä taikina. Anna taikinan kohota voidellussa kulhossa n. 2 h, kunnes se on kaksinkertaistunut.

Muotoile kohonneesta taikinasta käsin levitellen leivinpaperoidulle pellille n. 23-senttinen ja sentin paksuinen lätty, jolle muotoilet hiukan kohollaan olevat reunat. Ripottele päälle voi nokareina ja sokeri.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti