perjantai 28. lokakuuta 2016

Suikaleliharaguu

Lihan valinta meni kerrankin ihan nappiin, ja onnistuin saamaan suussasulavan murean kulmapaistipalan. Hyvä liha onkin kaiken a ja o näissä naudanliharuoissa. Vaikka kastike olisi kuinka maukas (niin kuin se tässä oli), se ei ole hyvää jos liha on kuin kengänpohjaa. Mutta tämä oli herkullista.



Ainekset:
2 rkl voita
200 g herkkusieniä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
600 g mureaa naudanpaistia, ohuina suikaleina
2 ½ dl lihalientä
1 dl omenamehua
1 tl persiljaa
½ tl meiramia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl maissitärkkelystä

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja silppua salotti- ja valkosipuli. Kuumenna voi suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sienet ja sipulit. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset pehmenevät.

Siirrä sienet ja sipulit paistinpannun reunalle ja ruskista lihapalat.

Lisää joukkoon lihaliemi, mehu, persilja ja meirami. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna sekoitellen ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa (n. 30 minuuttia).

Sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan. Lisää suurus pannuun koko ajan sekoittaen. Kuumenna miedolla lämmöllä vielä 2 minuuttia, kunnes kastike hiukan sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti