sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Mustikka-suklaakakku

Tänään vietettiin pojan 5-vuotissynttäreitä. Tämä kakku oli kaikista tähän ikään mennessä tekemistäni täytekakuista hienoin ja parhaimman makuinenkin. Kyllä tätä tehtiinkin pitkään ja hartaasti, ainesosien valmistuksen aloitin jo eilen ja tänä aamuna sitten sain kakun koottua. Mutta kannatti!



Suklaamousse:
4 dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
260 g taloussuklaata
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl vispikermaa
Mustikkahillo:
550 g mustikoita
2 rkl sitruunamehua
¾ dl hillosokeria
Kakkupohja:
150 g voita
150 g taloussuklaata
1 dl sokeria
5 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1/3 dl kaakaojauhetta
1/3 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
5 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria
Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Suklaaganache:
1 ½ dl kuohukermaa
120 g taloussuklaata
1 rkl voita
Koristeluun:
125 g tuoreita pensasmustikoita

Tee ensin suklaamousse. Sulata suklaa. Sekoita kuohukerma ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos saostuu. Lisää sulatettu suklaa kuumaan seokseen. Lisää voi pienissä erissä samalla sekoittaen tasaiseksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi, kunnes seos on jämäköitynyt. Vaahdota mousse ja lisää vispikermaa pienissä erissä ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa jämäkäksi vaahdoksi.

Valmista mustikkahillo. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja anna kuplia välillä sekoitellen n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista suklaakakkupohja. Pilko suklaa ja voi pienemmiksi paloiksi ja laita palaset kattilaan. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Siirrä syrjään jäähtymään. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa 1 dl sokeria ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri-keltuaisvaahtoon jäähtynyt voi-suklaaseos kevyesti vatkaten. Siivilöi joukkoon varovasti nostellen myös jauhoseos. Vatkaa valkuaiset ja ½ dl sokeria vaahdoksi ja nostele varovasti muun taikinan joukkoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.

Täytä kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään kerrokseen. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Laita vadille pohjapala ja kostuta se maidon ja vaniljasokerin seoksella. Levitä kakkukerroksen päälle mustikkahilloa ja suklaamoussea. Nosta päälle toinen kakkukerros ja kostuta. Levitä tähän väliin vain mustikkahilloa. Nosta päälle kolmas kakkukerros ja kostuta. Lisää mustikkahilloa ja suklaamoussea. Nosta päälle kansilevy ja kostuta. Kuorruta kakku kauttaaltaan lopulla suklaamoussella. Siirrä jääkaappiin.

Valmista suklaaganache. Kuumenna kerma liedellä kiehuvaksi. Siirrä syrjään ja lisää joukkoon suklaa pieninä paloina. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoittele. Anna valmiin suklaaganachen jäähtyä hieman. Kaada jäähtynyttä suklaaganachea haluamasi määrä varovasti kakun päälle. Koristele kakku pensasmustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti