sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Puolukka-kinuskipiirakka

Kinuski ja puolukka sopivat loistavasti yhteen. Puolukan kirpeys tasoittaa sopivasti kinuskin yltiömakeutta. Aivan loistava piirakka, ja vielä helposti valmistuva.



Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g puolukoita
1 rkl perunajauhoja
2 dl kinuskikastiketta
1 kananmuna

Keitä kinuski niin löysäksi, että se on helppo sekoittaa kananmunaan ja valuttaa piirakan päälle.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka (26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kohmeiset puolukat ja perunajauhot keskenään. Levitä ne vuokaan.

Vatkaa kinuskikastike ja muna keskenään. Valuta kuorrutus piiraan pinnalle.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti