Paistetut omenat ovat aina hyviä. Ja vaniljakastikkeen kanssa vielä parempia.
Ainekset:
4 omenaa
3 rkl fariinisokeria
½ tl kanelia
¼ tl inkivääriä
2 rkl vettä
Päälle:
2 rkl voita
1 dl kaurahiutaleita
½ dl korppujauhoja
3 rkl fariinisokeria
Kuori omenat ja lohko ne kattilaan. Lisää sokeri, mausteet ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna omenoiden hautua pehmeiksi, mutta ei soseutua. Sekoita välillä varovasti.
Sulata voi pannulla, lisää kaurahiutaleet ja korppujauhot sekä sokeri. Paahda hetken aikaa samalla sekoitellen.
Kaada omenaseos voideltuun uunivuokaan ja lisää muruseos päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti