lauantai 15. lokakuuta 2016

Pienet parsakaaliquichet

Nämä ovat vielä huomiseen saakka arvoitus. Ainekset kyllä ovat hyviä, joten en usko että näistä ainakaan huonoja on voinut tulla.



Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
125 g voita
125 g maitorahkaa
Täyte:
60 g silputtua parsakaalia
75 g juustoraastetta (cheddar)
4 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
½ tl suolaa
50 g hienoksi silputtua punaista paprikaa

Nypi jauhot ja paloiteltu rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinssipellin koloihin (12 kpl quicheja). Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi.

Laita parsakaali mikroastiaan ja lisää päälle 1 rkl vettä. Peitä astia kannella ja kuumenna mikrossa 1-2 minuuttia. Jaa parsakaali ja vajaat 2 ½ dl juustoraastetta piiraspohjille (jätä pari ruokalusikallista piiraiden päälle).

Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Sekoita joukkoon jauhot ja kerma, mausta suolalla. Jaa seos piiraspohjille. Ripottele päälle paprikasilppu ja loppu juustoraaste.

Paista piiraita 200-asteisessa uunissa, kunnes täyte hyytyy ja pinta saa kauniin kullanruskean värin, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ja irrota sitten varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti