lauantai 1. lokakuuta 2016

Härkäpapuja valkosipulin, tillin ja kananmunien kera

Kovasti etsin, mutta en onnistunut löytämään tuoreita tai pakastettuja härkäpapuja. Tyydyin sitten esikypsennettyihin, vakuumiin pakattuihin papuihin. Ei maussa mitään vikaa ollut, mutta koostumus oli kuivahko. Tuoreista pavuista olisi varmaan tullut vähän mehukkaampi lopputulos. Joka tapauksessa ihan hyvää.



Ainekset:
½ rkl oliiviöljyä
½ valkosipuli
400 g härkäpapuja
1 ½ tl kurkumaa
½ tl hiutalesuolaa
mustapippuria
1 nippu tilliä lehdet ja varret hienoksi silputtuina
10 g voita
2 kananmunaa

Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa ne veitsen lappeella ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna iso korkealaitainen paistinpannu matalalla keskilämmöllä ja valuta pannulle reilu loraus oliiviöljyä. Kuullota valkosipuliviipaleet. Lisää joukkoon härkäpavut ja nosta lämpö keskilämmölle. Sekoita joukkoon kurkuma, hiutalesuola ja ripaus mustapippuria. Lisää 5 minuutin jälkeen tillisilppu ja kypsennä seosta vielä n. 8 minuuttia.

Lisää voi ja anna sen sulaa papujen joukkoon. Riko kananmunat sinne tänne papujen päälle ja anna niiden kypsyä papujen lämmössä. Ravista pannua, jotta munanvalkuaiset leviävät. Kypsennä seosta n. 15 minuuttia, minkä jälkeen pavut ovat muuttuneet kirkkaanvihreistä hieman murretunvärisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti