sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Chermoula-munakoisot

Voisin elää lopun elämääni syömällä pelkästään itämaisia ruokia. Tämä munakoisopaistos oli niin hyvää, että olisin voinut syödä kaiken suoraan kattilasta. Tätä on ehdottomasti tehtävä uudelleen.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 munakoisoa
merisuolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
1 punainen paprika
½ dl (vaaleita) rusinoita
400 g tomaattimurskaa
3 rkl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
2 rkl hunajaa

Poista munakoisoista kannat ja paloittele malto. Kuori ja viipaloi sipuli. Murskaa valkosipulinkynnet tahnaksi suolaripauksen kanssa.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää joukkoon munakoisopalat ja paista ne kullanruskeiksi. Mausta merisuolalla paistamisen puolivälissä. Kun palat ovat ruskistuneet mutta eivät mustuneet, ota ne kattilasta ja pane syrjään.

Laita kattila takaisin liedelle. Alenna lämpöä ja paista sipuliviipaleet kullankeltaisiksi välillä sekoittaen. Juuri kun ne alkavat ruskistua, sekoita joukkoon valkosipulitahna, juustokumina, kaneli ja paprikajauhe. Lisää paprikasuikaleet ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Lisää rusinat ja ripaus merisuolaa ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi punaviinietikka, sokeri ja hunaja.

Nosta lämpöä ja kypsennä seosta pari minuuttia (varmista, ettei se pala). Alenna lämpö matalalle. Survo seosta kevyesti perunasurvimella ja sekoita, jotta se kypsyy tasaisesti.

Sekoita joukkoon paistetut munakoisopalat ja kypsennä noin 8 minuuttia matalalla lämmöllä. Sammuta liesi mutta jätä kattila liedelle, jotta seos jäähtyy hieman ja maut sulautuvat toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti