lauantai 8. lokakuuta 2016

Hedelmäinen bulgursalaatti

Tämä oli tosi hyvää. Maistui pihatalkooväelle makkaran ja broilerpihvien seurana.



Ainekset:
6 dl vettä
6 dl bulguria
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 ½ tl suolaa
10 kuivattua aprikoosia
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)
1 dl tuoretta korianteria (silputtuna)
1 tuore chili
2/3 dl cashewpähkinöitä (paahdettuna)
2/3 dl hasselpähkinöitä (paahdettuna)
2/3 dl pekaanipähkinöitä (paahdettuna)
Kastike:
1 dl sitruunamehua
3 rkl rypsiöljyä
2 tl hunajaa
2 tl suolaa
½ tl kanelia
Koristeluun:
250 g viinirypäleitä
4 rkl tuoretta korianteria

Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Nosta kattila levyltä, lisää bulgursuurimot ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi.

Silppua aprikoosit, yrtit ja chili.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla, rouhi karkeasti. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.

Tee kastike ja sekoita se salaattiin. Anna maustua jonkin aikaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kaada salaatti vadille ja koristele viinirypäleen puolikkailla ja korianterin lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti