lauantai 15. lokakuuta 2016

Karviais-muscovadojäätelö

Muscovadojäätelö oli jo sellaisenaan lähes täydellistä. Mutta sitten kun lisäsin mukaan vielä karviaishilloraitoja, niin jäätelöstä tuli aivan täydellistä! Nyt vain odottelen, että pääsen huomenna syömään sitä enemmänkin kuin vain maistiaiset.



Ainekset:
2,4 dl kuohukermaa
6 kananmunan keltuaista
1,2 dl muscovadosokeria
2,4 dl maitoa
2,4 rkl ruokosokerisiirappia
200 g karviaishilloa

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja muscovado kuohkeaksi. Kiehauta maito ja siirappi ja lisää kuuma seos keltuais-muscovadovaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sekoita joukkoon kermavaahto.

Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.

Kun seos on pehmismäistä, lusikoi se pakastuksenkestävään vuokaan kerroksittain karviaishillon kanssa. Kauhaise vielä lusikalla pari kertaa vuoan pohjalta niin, että hillokerrokset sekoittuvat hiukan jäätelökerroksiin. Kuitenkin niin, että hillo jää jäätelöön raidoiksi eikä sekoitu kokonaan jäätelömassaan. Jäähdytä pakastimessa muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti