tiistai 29. joulukuuta 2015

Nakki-, siskonmakkara- tai jauhelihakeitto

Keittoon kuuluu ehdottomasti oikeat juurekset, eikä liikaa mausteita. Pakastejuureksista saa keittoon vain muovipussin maun.



Ainekset:
Reilu kilo perunoita
Reilu puoli kiloa porkkanoita
1 iso tai 2 pienempää sipulia
n. 3 litraa vettä
3 lihaliemikuutiota
(muita juureksia tai kasviksia, mitä sattuu kaapissa olemaan)
4 pakettia nakkeja / 3 pakettia siskonmakkaroita / 800 g jauhelihaa

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipulit ja muut juurekset. Heitä ne isoon kattilaan ja laske päälle vettä niin paljon, että juurekset peittyvät ja tilaa jää vielä reilusti siskonmakkaroille (tai nakeille tai jauhelihalle). Lisää lihaliemikuutiot ja keitä niin kauan, että juurekset ovat lähes kypsiä.

Jos laitat sekaan esim. tomaatteja, papuja, kukkakaalia tai parsakaalia, lisää ne vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne eivät mene ihan muusiksi.

Kun juurekset ovat lähes kypsiä, lisää joukkoon siskonmakkarat tai nakit ja keitä kypsäksi. Jos käytät jauhelihaa, paista ja mausta jauheliha ensin ja siivilöi ylimääräinen rasva pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti