Keittoon kuuluu ehdottomasti oikeat juurekset, eikä liikaa
mausteita. Pakastejuureksista saa keittoon vain muovipussin maun.
Ainekset:
Reilu kilo perunoita
Reilu puoli kiloa porkkanoita
1 iso tai 2 pienempää sipulia
n. 3 litraa vettä
3 lihaliemikuutiota
(muita juureksia tai kasviksia, mitä sattuu kaapissa
olemaan)
4 pakettia nakkeja / 3 pakettia siskonmakkaroita / 800 g
jauhelihaa
Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipulit ja muut
juurekset. Heitä ne isoon kattilaan ja laske päälle vettä niin paljon, että
juurekset peittyvät ja tilaa jää vielä reilusti siskonmakkaroille (tai nakeille
tai jauhelihalle). Lisää lihaliemikuutiot ja keitä niin kauan, että juurekset
ovat lähes kypsiä.
Jos laitat sekaan esim. tomaatteja, papuja, kukkakaalia tai
parsakaalia, lisää ne vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne eivät mene
ihan muusiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti