lauantai 26. maaliskuuta 2016

Aprikoosi-toscatorttu

Tein joskus vuosia vuosia sitten tosi hyvää aprikoosi-toscatorttua, mutta harmikseni sen ohje on kadonnut johonkin. Tämän reseptin löysin Valion sivuilta, eikä huono ole tämäkään.



Ainekset:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl sulatettua voita
0,5 dl maitoa
1 tlk (425/240 g) säilykeaprikoosia
Toscakuorrutus:
0,5 dl sulatettua voita
70 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kuohukermaa

Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuoroin maidon ja voin kanssa kevyesti sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Valuta aprikoosinpuolikkaat lävikössä ja viipaloi ne. Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa. Levitä pohjalle viipaloidut aprikoosit. Kaada päälle kuorrutus.

Jatka paistamista 225 asteessa 8-12 minuuttia eli kunnes torttu on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti