Tein joskus vuosia vuosia sitten tosi hyvää
aprikoosi-toscatorttua, mutta harmikseni sen ohje on kadonnut johonkin. Tämän
reseptin löysin Valion sivuilta, eikä huono ole tämäkään.
Ainekset:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,25 dl sulatettua voita
0,5 dl maitoa
1 tlk (425/240 g) säilykeaprikoosia
Toscakuorrutus:
0,5 dl sulatettua voita
70 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kuohukermaa
Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele
vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos
munavaahtoon vuoroin maidon ja voin kanssa kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15
minuuttia.
Valuta aprikoosinpuolikkaat lävikössä ja viipaloi ne.
Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa. Levitä pohjalle viipaloidut
aprikoosit. Kaada päälle kuorrutus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti