lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pasha

Pasha kuuluu ihan ehdottomasti pääsiäisherkkuihin. Aikaisemmin olen tehnyt sen kahvinsuodattimeen. Kuluneen vuoden aikana olen viimeinkin onnistunut ostamaan itselleni juustomuotin, joka sopii pashanvalmistukseen loistavasti. Juustomuottiini mahtuu juuri ja juuri ao. resepti 1,5 –kertaisena.



Ainekset:
2 keltuaista
1 dl kermaa
3 rkl sokeria
50 g voita
250 g rahkaa
1 dl rusinoita
½ dl mantelirouhetta
2 rkl sitruunamehua

Sekoita keltuaiset, kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita koko ajan haarukkavatkaimella. Nosta pois liedeltä ja lisää voi nokareina koko ajan sekoittaen. Lisää rahka ja makua antavat aineet. Tarkista maku.

Kaada pasha kostealla sideharsolla vuorattuun muottiin, siivilään tai kahvinsuodattimeen. Nostele harson reunat pashan päälle. Pane pasha kylmään painon alle valumaan noin vuorokaudeksi. Aseta sen alle lautanen valuvaa heraa varten. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti