En jotenkin koskaan usko, miten vähällä paistamisella liha
on parhaimmillaan. Onneksi noudatin tässä reseptiä orjallisesti myös paistoaikojen
suhteen. Paahtopaistit olivat juuri sopivan kypsiä – vähän punaisia sisältä ja
ihanan meheviä. Marinadissa ei ollut mitään erikoista, vaikka ainekset
olivatkin vähän erilaisia kuin yleensä käyttämäni. Cokiksen keittämisessä
kannattaa muuten olla tosi tarkkana, se kiehuu hyvin helposti yli keittämisen
alkuvaiheessa.
Ainekset:
600 g karitsan paahtopaistia
2 rkl öljyä
sormisuolaa
Marinadi:
1 limetin mehu
½ sitruunan mehu
½ l Coca-colaa
½ dl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä
1 oksa rosmariinia
1 tl mustapippuria
Tee marinadi. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin
ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta
liha marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia.
Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi.
Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa
colamarinaidista glaseerauskastike.
Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja
limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes sitä
on jäljellä kolmannes.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Sivele lihojen pintaan
glaseerauskastiketta ja paista pannussa 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman
minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti