lauantai 26. maaliskuuta 2016

Colaglaseerattua karitsaa

En jotenkin koskaan usko, miten vähällä paistamisella liha on parhaimmillaan. Onneksi noudatin tässä reseptiä orjallisesti myös paistoaikojen suhteen. Paahtopaistit olivat juuri sopivan kypsiä – vähän punaisia sisältä ja ihanan meheviä. Marinadissa ei ollut mitään erikoista, vaikka ainekset olivatkin vähän erilaisia kuin yleensä käyttämäni. Cokiksen keittämisessä kannattaa muuten olla tosi tarkkana, se kiehuu hyvin helposti yli keittämisen alkuvaiheessa.



Ainekset:
600 g karitsan paahtopaistia
2 rkl öljyä
sormisuolaa
Marinadi:
1 limetin mehu
½ sitruunan mehu
½ l Coca-colaa
½ dl soijakastiketta
3 valkosipulinkynttä
1 oksa rosmariinia
1 tl mustapippuria

Tee marinadi. Purista hedelmistä mehu. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Lisää joukkoon myös puristetut hedelmänpuolikkaat. Nosta liha marinadiin ja anna maustua jääkaapissa 2-12 tuntia.

Ota lihat marinadista ja pyyhi kuiviksi. Säästä marinadi. Anna lihojen olla huoneenlämmössä puoli tuntia. Keitä sillä aikaa colamarinaidista glaseerauskastike.

Kaada marinadi kattilaan, ota sitruunan- ja limetinpuolikkaat pois. Hauduta 15 minuuttia. Anna liemen kiehua, kunnes sitä on jäljellä kolmannes.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Sivele lihojen pintaan glaseerauskastiketta ja paista pannussa 10 minuuttia. Käännä lihoja muutaman minuutin välein ja sivele pintaan glaseerauskastiketta.

Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä 8 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele lihalle suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti