lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kermainen sipulikastike

Hyvä peruskastike. Tällä kertaa tarjoiltiin hirvipyöryköiden kanssa,  mutta sopisi hyvin muidenkin lihapullien tai esim. pannulla paistettujen possun ulkofileesiivujen kanssa.



Ainekset:
2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
3 rkl voita
2/3 dl vehnäjauhoja
2 sipulia
suolaa
valkopippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Älä anna jauhojen ruskistua.

Yhdistä maito ja kerma. Lisää kastikkeeseen aluksi kolmasosa kermamaidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput kermamaidosta, sekoita ja anna hautua kiiltäväksi ja sakeaksi (n. 20-30 minuuttia).

Mausta kypsennyksen lopuksi ja siivilöi kastike tarvittaessa. Viipaloi sipuli puolirenkaiksi ja kuullota voissa eri kattilassa. Lisää kuullotettujen sipulirenkaiden päälle kermakastike ja hauduta, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti