perjantai 25. maaliskuuta 2016

Broiler-perunapiirakka

Tämä pohja on jo vuosia ollut luotto-ohjeeni suolaisten piirakoiden pohjaksi. Tällä kertaa laitoin täytteeksi eilisiä jämiä sekä jääkaapista löytynyttä vanhenevaa maustamatonta jogurttia ja juustoraastetta. Todellinen hävikkiruoka siis.



Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
½ dl juustoraastetta
Täyte:
200 g broileria
70 g keitettyä porkkanaa
200 g keitettyä perunaa
200 g maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
mustapippuria
suolaa

Sekoita rasva ja jauho murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada täyte puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes täyte on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti