perjantai 18. maaliskuuta 2016

Katkarapucurry

Täytyy sanoa, että suhtauduin tähän ruokaan todella varauksella. En ole ikinä tykännyt kookoksesta, päinvastoin. Ajattelin kuitenkin ennakkoluulottomasti kokeilla hyvin erilaista reseptiä kuin yleensä käyttämäni. Ja kyllä kannatti! Vaihtamalla katkaravut kanaan tai lihaan tästä saa paljon erilaisia versioita.



Ainekset:
700 g katkarapuja
2 rkl sesam-öljyä
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 kanelitanko
1 tl jauhettua kurkumaa
1,5 tl suolaa
4 rkl kookoshiutaleita
4 dl kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl currya

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljyä wokkipannulla ja kuullota hienonnetut sipulit. Lisää inkivääri, kanelitanko, kurkuma, chili, suola ja kookoshiutaleet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti. Lisää kookosmaito ja sitruunamehu, kiehauta ja hauduta kannen alla puoli tuntia.

Kaada kastike kattilaan. Lisää katkaravunlihat ja anna kiehua 2 minuuttia. Lisää curry ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti