Täytyy sanoa, että suhtauduin tähän ruokaan todella
varauksella. En ole ikinä tykännyt kookoksesta, päinvastoin. Ajattelin
kuitenkin ennakkoluulottomasti kokeilla hyvin erilaista reseptiä kuin yleensä
käyttämäni. Ja kyllä kannatti! Vaihtamalla katkaravut kanaan tai lihaan tästä
saa paljon erilaisia versioita.
Ainekset:
700 g katkarapuja
2 rkl sesam-öljyä
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 kanelitanko
1 tl jauhettua kurkumaa
1,5 tl suolaa
4 rkl kookoshiutaleita
4 dl kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl currya
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori
ja raasta inkivääri.
Kuumenna öljyä wokkipannulla ja kuullota hienonnetut
sipulit. Lisää inkivääri, kanelitanko, kurkuma, chili, suola ja
kookoshiutaleet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti.
Lisää kookosmaito ja sitruunamehu, kiehauta ja hauduta kannen alla puoli
tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti