lauantai 12. maaliskuuta 2016

Keikauskakku

Tässä taas Hesarin ruokasivujen antia. Kakkutaikina oli aivan loistava, sitä täytyy käyttää tulevaisuudessakin. Joskus aiemmin syksyllä tekemäni ananaskeikauskakku jäi vähän kuivaksi. Tämän kakkupohjan päälle voisi kokeilla myös niitä ananaksia.



Ainekset:
Vuoan pohjalle:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
muutama nektariini, persikka tai luumu
n. 0,75 l marjoja (esim. vadelmia, pensasmustikoita ja punaherukoita)
Taikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kuohukermaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuutioi voi pieniksi nokareiksi ja laita voikuutiot fariinisokerin kanssa irtopohjaiseen pinnoitettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 22 cm). Voit halutessasi pingottaa pohjalle leivinpaperin. Nosta vuoka uuniin ja anna voin sulaa. Sekoita lusikalla voi ja fariinisokeri sekaisin.

Huuhtaise nektariinit, halkaise ne ja poista kivet. Asettele nektariinit leikkauspinta alaspäin vuokaan tiiviisti vierekkäin marjojen kanssa.

Raasta mantelimassa. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten taikinaan. Lisää taikinaan raastettu mantelimassa.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää lopuksi kerma. Lusikoi taikina hedelmien päälle kakkuvuokaan.

paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia tai siihen asti, että kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Anna kakun vetäytyä vuoassaan n. 15 minuuttia paistamisen jälkeen. Keikauta kakku tarjoilulautaselle, mutta anna kakun jäähtyä vuoan alla, niin se säilyy mehevänä.

Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti