perjantai 11. maaliskuuta 2016

Suklaasorbetti

Ennen pakastusta tämä taikina oli aivan liian suklaista ja kaakaoista. Muistinkin taas, miksen ole oikeastaan koskaan pitänyt suklaajäätelöstä. Mutta pakastimesta otettuna, strösselillä ja klementiinillä maustettuna tästä tuli oikein hyvää.



Ainekset:
0,5 l vettä
1,5 dl fariinisokeria
100 g laadukasta tummaa suklaata
1 tl pikakahvijauhetta
1,25 dl kaakaojauhetta
1 rkl ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna 0,5 l vettä kasarissa, lisää sokeri ja keitä ilman kantta 5 minuuttia. Nosta kasari liedeltä.

Paloittele suklaa kuumaan sokeriliemeen, lisää pikakahvijauhe ja siivilöity kaakaojauhe joukkoon. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma jäähtyneeseen suklaaseokseen, mausta vaniljasokerilla.

Puserra suklaaseos siivilän läpi. Valmista sorbetti jäätelökoneessa tai pyöreässä kulhossa pakastimessa; sekoita pakastettua suklaasulaa kerran tunnissa. Sorbetti on valmista n. kolmessa tunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti