Ennen pakastusta tämä taikina oli aivan liian suklaista ja
kaakaoista. Muistinkin taas, miksen ole oikeastaan koskaan pitänyt
suklaajäätelöstä. Mutta pakastimesta otettuna, strösselillä ja klementiinillä
maustettuna tästä tuli oikein hyvää.
Ainekset:
0,5 l vettä
1,5 dl fariinisokeria
100 g laadukasta tummaa suklaata
1 tl pikakahvijauhetta
1,25 dl kaakaojauhetta
1 rkl ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
Kuumenna 0,5 l vettä kasarissa, lisää sokeri ja keitä ilman
kantta 5 minuuttia. Nosta kasari liedeltä.
Paloittele suklaa kuumaan sokeriliemeen, lisää
pikakahvijauhe ja siivilöity kaakaojauhe joukkoon. Sekoita hyvin ja anna
jäähtyä. Sekoita ranskankerma jäähtyneeseen suklaaseokseen, mausta
vaniljasokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti