lauantai 12. maaliskuuta 2016

Muhkea tonnikala-pekonisalaatti

Tässä oli ehkä vähän jopa liikaa kaikkea. Maut eivät oikein pääse esille, vaan jäävät toinen toisensa alle. Mutta en valita, sopivan tuhti ateria vaikka sitä salaatiksi kutsuttiinkin.



Ainekset kuudelle:
Salaattipohja:
2 jääsalaattia
500 g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
Rapeat perunat:
2 kg perunaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl kuivattua oreganoa
Muut lisukkeet:
2 pkt pekonia
4,5 dl tonnikalaa vedessä
6 kpl keitettyjä kananmunia
50 g parmesanjuustolastuja
300 g keitettyjä vihreitä papuja
Salaattikastike:
3 tl sinappia
0,5 dl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria

Pese ja lohko perunat. Sekoita ne rypsiöljyn ja oreganon kanssa. Siirrä uunipellille. Paista 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsyneet (n. 25 minuuttia). Lisää pellille tomaatit (kokonaisina), kun perunat ovat olleet uunissa 15 minuuttia.

Keitä pavut suolavedessä ja nosta sivuun, kun ne ovat kypsyneet. Keitä samalla toisessa kattilassa kananmunat.

Paista pekonit rapeiksi. Siirrä pavut samalle pannulle hakemaan makua pekonirasvasta. Silppua pekoni ja pavut, kun ne ovat kypsyneet.

Revi salaatti ja pilko punasipuli. Asettele salaatti laakean vadin pohjalle ja muut ainekset sen päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatin päälle. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti