Tässä oli ehkä vähän jopa liikaa kaikkea. Maut eivät oikein
pääse esille, vaan jäävät toinen toisensa alle. Mutta en valita, sopivan tuhti
ateria vaikka sitä salaatiksi kutsuttiinkin.
Ainekset kuudelle:
Salaattipohja:
2 jääsalaattia
500 g kirsikkatomaatteja
2 punasipulia
Rapeat perunat:
2 kg perunaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl kuivattua oreganoa
Muut lisukkeet:
2 pkt pekonia
4,5 dl tonnikalaa vedessä
6 kpl keitettyjä kananmunia
50 g parmesanjuustolastuja
300 g keitettyjä vihreitä papuja
Salaattikastike:
3 tl sinappia
0,5 dl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
Pese ja lohko perunat. Sekoita ne rypsiöljyn ja oreganon
kanssa. Siirrä uunipellille. Paista 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsyneet
(n. 25 minuuttia). Lisää pellille tomaatit (kokonaisina), kun perunat ovat
olleet uunissa 15 minuuttia.
Keitä pavut suolavedessä ja nosta sivuun, kun ne ovat
kypsyneet. Keitä samalla toisessa kattilassa kananmunat.
Paista pekonit rapeiksi. Siirrä pavut samalle pannulle
hakemaan makua pekonirasvasta. Silppua pekoni ja pavut, kun ne ovat kypsyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti