keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Sieni-papusalaatti

Ei huono, mutta ei mikään erityinen makuelämyskään. Vähän sellaista mitä tarjoillaan keskinkertaisissa lounasruokaloissa buffet-pöydän salaattina.



Ainekset:
200 g sieniä
120 g vihreitä papuja
1,5 rkl oliiviöljyä sienille
0,5 rkl oliiviöljyä pavuille
1 hienonnettu salottisipuli
1 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sieniviipaleet öljyn, sitruunamehun ja salottisipulin kanssa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna vetäytyä ainakin puolen tunnin ajan.

Keitä papuja hiljalleen riittävästi suolatussa vedessä, lisää 0,5 rkl öljyä. Kaada pavut lävikköön ja kasta ne heti jääkylmään veteen, jotta kiehuminen lakkaa ja pavuissa säilyy maku, kiinteys ja väri.

Valuta pavut ja sekoita sienten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti