Tämä oli todellakin ylellinen kakku. Pohja ei ole liian
makea, ja täyte + kuorrutus tuo sopivasti kakkuun makeutta. Kahvin kanssa
suussa sulavaa.
Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
3 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 ½ dl piimää
2 ½ dl kylmää, vahvaa kahvia
1 dl kasviöljyä
2 munaa
200 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 dl maitoa
Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 kakkuvuokaa,
halkaisijaltaan n. 20 cm (tai aseta leivinpaperi lasagnevuokaan)
Sihtaa vehnäjauhot, 2 dl kaakaojauhetta, leivinjauhe ja
ruokasooda suureen kulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita
joukkoon piimää, kahvi, öljy ja munat. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella, kunnes
se on kuohkeaa ja tasaista, n. 2
minuuttia.
Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunissa n. 30 minuuttia.
Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa 10 minuuttia. Kumoa kakkupohjat ritilälle
jäähtymään.
Vatkaa voi kuohkeaksi. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja loppu
kaakaojauhe. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi ja notkeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti