lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ylellinen suklaakakku

Tämä oli todellakin ylellinen kakku. Pohja ei ole liian makea, ja täyte + kuorrutus tuo sopivasti kakkuun makeutta. Kahvin kanssa suussa sulavaa.



Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
3 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 ½ dl piimää
2 ½ dl kylmää, vahvaa kahvia
1 dl kasviöljyä
2 munaa
200 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 dl maitoa

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 kakkuvuokaa, halkaisijaltaan n. 20 cm (tai aseta leivinpaperi lasagnevuokaan)

Sihtaa vehnäjauhot, 2 dl kaakaojauhetta, leivinjauhe ja ruokasooda suureen kulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita joukkoon piimää, kahvi, öljy ja munat. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella, kunnes se on  kuohkeaa ja tasaista, n. 2 minuuttia.

Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa 10 minuuttia. Kumoa kakkupohjat ritilälle jäähtymään.

Vatkaa voi kuohkeaksi. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja loppu kaakaojauhe. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi ja notkeaksi.

Jos olet käyttänyt lasagnevuokaa, leikkaa kakkupohja kahtia. Nosta toinen kakkupohja tarjoiluvadille ja levitä päälle reilu kerros voikreemiä. Nosta toinen kakkupohja päälle ja kuorruta kakku lopulla voikreemillä. Tee pintaan kaunis aaltokuvio veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti