perjantai 4. maaliskuuta 2016

Ruisaurinkoleipä

Ihan hyvä perusleipä. Auringonkukansiemenet pinnalla taitavat olla leivän paras osa, muuten siinä ei ole mitään ihmeellistä.



Ainekset:
10 dl ruisjauhoja
50 g hiivaa
8,5 dl vettä
8 dl vehnäjauhoja + jauhoja leipomiseen
1,5 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
2 tl jauhettua kuminaa
2 tl jauhettua korianteria
50 g auringonkukansiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruisjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota puoli tuntia.

Lisää vehnäjauhot, suola, hunaja ja mausteet. Vaivaa vielä n. 10 minuuttia. Sihtaa ohut jauhokerros taikinan päälle ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla n. 1,5 tuntia.

Säädä uuni 250 asteeseen. Sihtaa ohut kerros jauhoja leivinlaudalle ja ripota auringonkukansiemenet päälle. Vuoraa leipävuoat leivinpaperilla. Muotoile taikinasta 2 leipää ja pyöritä leivät auringonkukansiemenissä. Laita leivät vuokiin ja kohota 1,5 tuntia.

Säädä uuninlämpö 175 asteeseen ja paista n. 1,5 tuntia uunin keskitasolla.

Säädä uuni pois päältä. Voitele leivät vedellä ja laita uuniin vielä noin 10 minuutiksi. Ota leivät uunista, kumoa vuoista ja nosta ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti