lauantai 12. maaliskuuta 2016

Ranskanleipä

Uskomattoman hyvää voi vehnäjauhosta ja vedestä saada aikaiseksi! Vähän rapeampi kuori olisi toivottava, täytyy seuraavaksi laittaa vesiastia uunin pohjalle höyrystymään. Muutenhan tämä oli ihan täydellistä.



Ainekset:
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
900 g vehnäjauhoja (ja vähän ylimääräistä leipomiseen)
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl vettä
1 dl sulatettua voita

Yhdistä kaikki kuiva-aineet kulhossa. Sekoita 42-asteinen vesi jauhoseokseen vähitellen, pienissä erissä. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa sulatettu voi.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, peitä leivinliinalla ja anna nousta 40 minuuttia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja tee neljä pitkulaista leipää. Anna leipien nousta uudelleen vielä 20 minuuttia leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.

Tee leivän pintaan veitsenkärjellä viilto. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pinta saa kullanruskean sävyn. Anna leipien vetäytyä leivinliinan alla 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti