Uskomattoman hyvää voi vehnäjauhosta ja vedestä saada
aikaiseksi! Vähän rapeampi kuori olisi toivottava, täytyy seuraavaksi laittaa
vesiastia uunin pohjalle höyrystymään. Muutenhan tämä oli ihan täydellistä.
Ainekset:
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
900 g vehnäjauhoja (ja vähän ylimääräistä leipomiseen)
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl vettä
1 dl sulatettua voita
Yhdistä kaikki kuiva-aineet kulhossa. Sekoita 42-asteinen
vesi jauhoseokseen vähitellen, pienissä erissä. Lisää taikinanteon
loppuvaiheessa sulatettu voi.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi, peitä
leivinliinalla ja anna nousta 40 minuuttia.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja tee neljä
pitkulaista leipää. Anna leipien nousta uudelleen vielä 20 minuuttia
leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti