tiistai 22. maaliskuuta 2016

Isoäidin maksalaatikko

Joskus 20 vuotta sitten yritin edellisen kerran tehdä maksalaatikkoa. Sen jälkeen en ole uskaltanut, sillä laatikosta tuli kammottavaa. Ne ”toisten äitien” laatikot ovat olleet ehdottomasti parempia. Nyt kokeilin uudelleen, ja tämä oli ihan syötävää.



Ainekset:
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl voita
2,5 dl puuroriisiä
1,5 l kiehu-maitoa
1 suuri sipuli
1 dl rusinoita
1 dl tummaa siirappia
ripaus valkopippuria
350-400 g jauhettua naudanmaksaa
2 kananmunaa

Huuhdo riisi. Kiehauta vesi; lisää 1 tl suolaa, 1 rkl voita ja riisit. Keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää maito vähitellen ja keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes puuro on kypsää (n. 45 minuuttia).

Silppua sipuli ja kuullota se rasvassa. Lisää sipuliseos, siirappi, rusinat ja mausteet sekä jauhettu maksa ja munat hieman jäähtyneeseen puuroon. Lisää tarvittaessa maitoa, seos saa olla löysähköä. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti