Joskus 20 vuotta sitten yritin edellisen kerran tehdä
maksalaatikkoa. Sen jälkeen en ole uskaltanut, sillä laatikosta tuli
kammottavaa. Ne ”toisten äitien” laatikot ovat olleet ehdottomasti parempia.
Nyt kokeilin uudelleen, ja tämä oli ihan syötävää.
Ainekset:
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl voita
2,5 dl puuroriisiä
1,5 l kiehu-maitoa
1 suuri sipuli
1 dl rusinoita
1 dl tummaa siirappia
ripaus valkopippuria
350-400 g jauhettua naudanmaksaa
2 kananmunaa
Huuhdo riisi. Kiehauta vesi; lisää 1 tl suolaa, 1 rkl voita
ja riisit. Keitä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää maito vähitellen ja
keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes puuro on kypsää (n. 45 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti