lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen setsuuri

Aivan mahtava leipäohje! Alkuperäiseen reseptiin ei kuulunut rusinoita, mutta mielestäni rusinat kuuluvat ehdottomasti joulu- ja pääsiäisleipiin.



Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl fenkolia
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2 dl siirappia
1 dl rusinoita
8 dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva. Lisää suola, mausteet, siirappi ja rusinat. Alusta jauhot huolella vähitellen taikinaan. Lisää voi alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä n. tunti. Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä.

Pane vuoat uuniin ja alenna uunin lämpötila samalla 175 asteeseen. Paista leipiä tunti. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti