Aivan mahtava leipäohje! Alkuperäiseen reseptiin ei kuulunut
rusinoita, mutta mielestäni rusinat kuuluvat ehdottomasti joulu- ja
pääsiäisleipiin.
Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl fenkolia
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2 dl siirappia
1 dl rusinoita
8 dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja
25 g huoneenlämpöistä voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.
Lisää suola, mausteet, siirappi ja rusinat. Alusta jauhot huolella vähitellen
taikinaan. Lisää voi alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa liinalla
peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaada kumpikin omaan voideltuun
leipävuokaansa. Anna nousta liinan alla vielä n. tunti. Säädä uuni 250
asteeseen. Pistele leivät puutikulla tai kapeakärkisellä veitsellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti