Nam.
Raikas, ei liian makea mutta kuitenkin tarpeeksi makea ja valkosuklainen kakku.
Eikä ollut hankala tehdä edes näin anti-täytekakkuihmiselle!
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g valkosuklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
Kostutus:
1 dl säilykepersikoiden lientä
0,5 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1 prk säilykepersikoita
25 g mantelilastuja
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina
tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (n. 25 cm).
Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 30
minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise pohja
kahteen osaan.
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja
sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita kuuma suklaa rahkaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.
Laimenna persikkamehu vedellä ja mausta
sitruunamehulla. Kostuta pohjat mehulla. Levitä puolet täytteestä toiselle
kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Levitä pinnalle loput täytteestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti