lauantai 19. maaliskuuta 2016

Marokkolainen kasvistagine

Ihan jees, mausteinen pata. Vähän jotain jäi kuitenkin ehkä puuttumaan, odotin mausteisempaa ja makeampaa ja jotenkin… parempaa. Mutta ei varsinaisesti mitään moittimista.




Ainekset:
3 isoa porkkanaa
4 sipulia
250 g kirsikkatomaatteja
10 perunaa
300 g lanttua
5 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 tlk kikherneitä
1 dl rusinoita
1 sitruuna
1 kanelitanko
Liemi:
½ l kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
3 tl glögimaustetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa

Kuori ja lohko kasvikset. Hienonna valkosipuli. Voitele tagine- tai uunipata öljyllä ja pane kasvikset kerroksittain pataan. Jätä päällimäiseksi kik-herneet, sitruunalohkot ja rusinat. Piilota kanelitanko kasvisten sekaan.

Sekoita keskenään kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada liemi kasvisten päälle.

Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja anna hautua 1,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti