perjantai 25. maaliskuuta 2016

Fariinimarengit

Pashanvalmistuksesta jäi sopivasti yli kolme munanvalkuaista, jotka täytyi tietysti saada käytettyä johonkin. Fariinimarengit ovat jo pidemmän aikaa olleet to do –listalla, joten tuumasta toimeen. Eipä maltettu olla maistamatta heti kun tulivat uunista, ja olivat jo tuoreeltaan erittäin hyviä.



Ainekset:
2 munanvalkuaista
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita. Lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Pursota marengit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä uunissa 100-110 asteessa n. 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnalta rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti