perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ruispalat rusinalla ja vaahterasiirapilla

Tykkään yleensä tehdä leivät ja muut leivonnaiset alusta alkaen itse. Näin kuitenkin jonkun blogissa niin herkullisen kuvan ruisleipäaineksesta tehdyistä ruispaloista, että oli pakko ostaa pussillinen ruisleipäainesta ja kokeilla itsekin. Tosin tuunasin taikinaa hiukan, sillä kaupan ruisleivistä ehdoton suosikkini on Salosen makupalat, joissa on mukana rusinoita ja vaahterasiirappia.



Ainekset:
9 dl vettä
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
16 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta
2 dl rusinoita
Leipomiseen:                                  
2 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
4 rkl vaahterasiirappia

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää Myllärin Ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti leivinliinalla.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60-80 minuuttia. Kauli kohonneesta taikinsata n. 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä.

Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä n. 40 minuuttia.

Paista ruispaloja 250 asteessa ensin 20 minuuttia. Valuta sitten vaahterasiirappi ohuena nauhana leipien päälle ja paista vielä n. 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti