Tykkään yleensä tehdä leivät ja muut leivonnaiset alusta
alkaen itse. Näin kuitenkin jonkun blogissa niin herkullisen kuvan
ruisleipäaineksesta tehdyistä ruispaloista, että oli pakko ostaa pussillinen
ruisleipäainesta ja kokeilla itsekin. Tosin tuunasin taikinaa hiukan, sillä
kaupan ruisleivistä ehdoton suosikkini on Salosen makupalat, joissa on mukana
rusinoita ja vaahterasiirappia.
Ainekset:
9 dl vettä
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
16 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta
2 dl rusinoita
Leipomiseen:
2 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
4 rkl vaahterasiirappia
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää Myllärin Ruisleipäaines
ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti leivinliinalla.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60-80 minuuttia.
Kauli kohonneesta taikinsata n. 3 cm:n paksuinen levy runsaasti jauhotetulla
pöydällä. Jauhota myös taikinan pinta. Pistele taikinalevy haarukalla ja
muotoile paloiksi esimerkiksi taikinapyörällä.
Nosta ruispalat uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa
liinalla peitettynä n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti