torstai 24. maaliskuuta 2016

Vanhanajan kanaa

 Kanasta tuli ihanan pehmeää. Kastike oli mukavan kermainen ja vähän sitruunainenkin.



Ainekset:
1 pakastettu kananpoika
nippu persiljaa
1 sipuli
½ sitruuna
50 g voita
5 dl kanalientä
3 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipuli. Pese ja viipaloi sitruuna. Sulata voi. Mausta kananpoika suolalla ja pippurilla ja täytä se persiljalla, sipulilla ja sitruunalla. Kaada osa sulatetusta voista kanan sisälle. Nosta kana voideltuun uunivuokaan, sivele se lopulla voilla ja nosta vuoka uuniin. Kananpoika kypsyy runsaassa tunnissa.

Kiehauta kanaliemi. Kaada n. 20 minuuttia ennen kypsennysajan loppua puolet liemestä kananpojan päälle. Ota lihan kypsyttyä vuoka uunista, kaada kaikki neste ja muut täytteet linnun sisältä vuokaan ja kiedo lintu folioon, jotta se pysyy lämpimänä.

Kaada paistinneste kattilaan. Kaada loppu kanaliemi vuokaan ja raaputa puulusikalla kaikki herkkupalat pohjalta. Poista sitruunaviipaleet. Kaada liemi kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes nestettä on noin puolet alkuperäisestä määrästä. Anna kerman kiehua hiljalleen sakeaksi toisessa kattilassa. Kaada liemi kerman joukkoon, sekoita ja kiehauta, kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele kananpoika ja tarjoile se kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti