Ainekset:
1 pakastettu kananpoika
nippu persiljaa
1 sipuli
½ sitruuna
50 g voita
5 dl kanalientä
3 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipuli. Pese
ja viipaloi sitruuna. Sulata voi. Mausta kananpoika suolalla ja pippurilla ja
täytä se persiljalla, sipulilla ja sitruunalla. Kaada osa sulatetusta voista
kanan sisälle. Nosta kana voideltuun uunivuokaan, sivele se lopulla voilla ja
nosta vuoka uuniin. Kananpoika kypsyy runsaassa tunnissa.
Kiehauta kanaliemi. Kaada n. 20 minuuttia ennen
kypsennysajan loppua puolet liemestä kananpojan päälle. Ota lihan kypsyttyä
vuoka uunista, kaada kaikki neste ja muut täytteet linnun sisältä vuokaan ja
kiedo lintu folioon, jotta se pysyy lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti