lauantai 5. maaliskuuta 2016

Hirvipyörykät

Ekaa kertaa ikinä käytin hirveä ruoanlaitossa. Sain käytettäväksi 2,5 kilon köntin pakastettua paistia. 1,5 kiloa meni hirvipyöryköiksi ja loput yksinkertaisesti uuniin muhimaan. Hirvipyöryköistä tuli oikein maukkaita.



Ainekset:
1,5 kg hirven jauhelihaa
170 g pekonia
3 sipulia
3 dl korppujauhoja
3 dl kermaa
3 munaa
4,5 tl suolaa    
1,5 tl valkopippuria
1,5 tl paprikaa

Ruskista sipulisilppu pekonisilpun kera. Jäähdytä seos.

Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut ainekset. Vaivaa taikinaa, kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.

Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja paista uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Tarjoile kermaisen sipulikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden ja puolukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti