Ekaa kertaa ikinä käytin hirveä ruoanlaitossa. Sain
käytettäväksi 2,5 kilon köntin pakastettua paistia. 1,5 kiloa meni
hirvipyöryköiksi ja loput yksinkertaisesti uuniin muhimaan. Hirvipyöryköistä
tuli oikein maukkaita.
Ainekset:
1,5 kg hirven jauhelihaa
170 g pekonia
3 sipulia
3 dl korppujauhoja
3 dl kermaa
3 munaa
4,5 tl suolaa
1,5 tl valkopippuria
1,5 tl paprikaa
Ruskista sipulisilppu pekonisilpun kera. Jäähdytä
seos.
Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut ainekset.
Vaivaa taikinaa, kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.
Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pieniä
lihapullia ja paista uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti