perjantai 4. maaliskuuta 2016

Linssi-pekonikeitto

Juustokumina on ainakin tällä hetkellä yksi lempparimausteistani. Se maustoi tämänkin keiton oikein hyväksi. Mutta olen ennenkin todennut, että pekoni keitossa ei vaan toimi. Pekoni menee ihan hukkaan, kun se työnnetään liemeen. Pannulla tai uunissa rapeaksi paistettu pekoni on sellaisenaan herkullista, ei sitä kannata laittaa liemeen pehmenemään.



Ainekset:
1 paketti pekonia
1 rkl Oivariinia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 tl juustokuminaa
1,2 l vettä
2 kasvisfondia
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vihreitä linssejä
1 tl timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan. Lisää mausteseos ja kääntele muutama minuuttia.

Lisää vesi, kasvisfondit ja tomaattipyree. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää kattilaan, kun vesi kiehuu.

Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Mausta ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Kypsennä pekonit uunissa grillivastusten alla. Murenna pekonit keiton pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti