Juustokumina on ainakin tällä hetkellä yksi
lempparimausteistani. Se maustoi tämänkin keiton oikein hyväksi. Mutta olen
ennenkin todennut, että pekoni keitossa ei vaan toimi. Pekoni menee ihan
hukkaan, kun se työnnetään liemeen. Pannulla tai uunissa rapeaksi paistettu
pekoni on sellaisenaan herkullista, ei sitä kannata laittaa liemeen
pehmenemään.
Ainekset:
1 paketti pekonia
1 rkl Oivariinia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 tl juustokuminaa
1,2 l vettä
2 kasvisfondia
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vihreitä linssejä
1 tl timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja
viipaloi porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan. Lisää mausteseos ja kääntele
muutama minuuttia.
Lisää vesi, kasvisfondit ja tomaattipyree. Huuhdo linssit
siivilässä ja lisää kattilaan, kun vesi kiehuu.
Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes linssit ovat
pehmeitä. Mausta ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti