sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Rahkasämpylät

Rahka teki sämpylöistä ihanan kuohkeita ja kuorikin oli sopivan rapea. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä lisää! Taikina kannattaa kaksinkertaistaa, jos haluaa saada jotain vielä pakkaseenkin. Tällä taikinamäärällä sämpylöitä tuli yksi pellillinen, 10 kpl.



Ainekset:
1 prk maitorahkaa (250 g)
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Pinnalle:
0,5 dl maitoa

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi.

Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen.

Muotoile taikinasta sämpylät ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja tee terävällä veitsellä ristiviilto pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti