Rahka teki sämpylöistä ihanan kuohkeita ja kuorikin oli
sopivan rapea. Näitä täytyy ehdottomasti tehdä lisää! Taikina kannattaa
kaksinkertaistaa, jos haluaa saada jotain vielä pakkaseenkin. Tällä
taikinamäärällä sämpylöitä tuli yksi pellillinen, 10 kpl.
Ainekset:
1 prk maitorahkaa (250 g)
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Pinnalle:
0,5 dl maitoa
Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva
seokseen. Lisää hunaja tai siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää vehnäjauhoja
vähän kerrallaan ja lopuksi öljy. Alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna taikinan kohota peitettynä noin tunnin ajan. Kaada
taikina leivinpöydälle ja vaivaa kunnolla hieman jauhoja apuna käyttäen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti