keskiviikko 21. elokuuta 2024

Banaanikrepit

Nämä tein iltapala-aikaa odottamaan. En siis maistanut vielä, mutta pakkohan näiden on olla hyviä. Ja vaihteeksi onnistuin myöskin ulkonäköpuolella.


Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljauutetta
3 kananmunan keltuaista
1 rkl sokeria
2 banaania
2 tl limettimehua
3 rkl smetanaa
Taikina:
3 ½ dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
Paistamiseen:
juoksevaa Oivariinia
Smetana-kermavaahto:
2 ½ dl Flora Vispiä
2 rkl tomusokeria
20 g vaniljakreemijauhetta
140 g smetanaa
Koristeluun lisäksi:
50 g Fazerin sinistä
12 cocktailkirsikkaa

Kuumenna täytteen maito ja vaniljauute kiehuvaksi. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä 5-10 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan vaniljamaito. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Vatkaa kaikki taikinan ainekset tasaiseksi. Paista taikinasta ohuita kreppejä kevyesti voidellulla pannulla.

Kuori ja viipaloi banaanit. Sekoita viipaleisiin limettimehu. Sekoita yhteen vaniljakreemi, banaanit ja smetana. Jaa täyte krepeille ja kääri krepit rullalle.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta vaahto tomusokerilla. Vatkaa sekaan smetana ja vaniljakastikejauhe. Siirrä vaahto pursotuspussiin.

Sulata koristeluun tarkoitettu suklaa ja valuta se raidoiksi kreppien päälle. Koristele smetana-kermavaahtoruusukkeilla ja cocktailkirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti