torstai 29. elokuuta 2024

Raparperi-vaniljapaistos

Vaniljakastiketta olis voinut olla suhteessa enemmänkin. Mutta olihan tämä nyt tosi hyvää. Alkuperäisessä reseptissä paistos oli jaettu pieniin annoskippoihin. Minä en jaksanut niiden kanssa ruveta näpertämään, joten laitoin koko roskan isoon piirakkavuokaan. Sitä paitsi näin on parempi siinäkin mielessä, että jokainen syöjä voi kahmia itselleen haluamansa määrän.


Vaniljakastike:
4 dl Kiehu-maitoa
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
2 rkl sokeria
3 rkl vaaleaa Maizenaa
vaniljaa myllystä
Ainekset:
½ rkl voita
400 g raparperia
45 g säilöttyä inkivääriä
1 rkl siirappia inkivääritölkistä
1 rkl sokeria
Muruseos:
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
35 g sokeria
25 g hasselpähkinärouhetta

Mittaa kaikki vaniljakastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee.

Silppua inkivääri. Paahda hasselpähkinärouhe kuivalla, kuumalla pannulla.

Voitele piirakkavuoka kevyesti. Sekoita yhteen raparperipalat, inkivääri ja 1 rkl siirappia inkivääritölkistä. Lusikoi seos piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri. Valuta vaniljakastike varovasti vuokaan raparperin päälle.

Nypi muruseoksen ainekset yhteen. Ripottele muruseos vuoan pinnalle. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti