Tää oli vieläkin parempaa kuin etukäteen ajattelin. Kukkakaalista tuli ihanan kermaista, ja muut ainekset maustoivat sitä sopivasti. Erityisesti tykkäsin taateli- ja fetasattumista.
Ainekset:
1 iso kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
2 tomaattia
½ kurkku
150 g fetaa
150 g taateleita
2 dl yrttejä (korianteria ja oreganoa)
65 g rucolaa
½ dl sitruunamehua
½ rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria
Irrottele kukkakaali kukinnoiksi. Kuutioi varsi ja viipaloi lehdet. Siirrä kukinnot monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja silppua ne hienoksi muruksi.
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipulit, kukkakaalin kantakuutiot ja lehtiviipaleet öljyssä pehmeiksi. Lisää kukkakaalirouhe ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.
Kuutioi tomaatit, kurkku ja feta. Puolita taatelit ja poista kivet. Silppua yrtit. Yhdistä kaikki ainekset suuressa kulhossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti