Anjovis ei kyllä maistunut tässä yhtään. Olis voinut saman tien laittaa koko tölkillisen. Mutta salaatti oli hyvää. Sen kaveriksi laitoin uuniin hunajamarinoituja broilerin rintafileitä.
Ainekset:
2 dl ohrasuurimoita
1 rkl suolaa
1 ruukku ruohosipulia
1 punainen chili
5 rkl omenasiiderietikkaa ja balsamiviinietikkaa
suolaa
4 anjovisfileetä
1 iso kurkku
50 g kivettömiä kalamata-oliiveja
1 rkl oliiviöljyä
200 g fetaa
1 cosmopolitan-salaatti
1 pieni kourallinen minttua
Keitä ohra kypsäksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä (noin 30 minuuttia). Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Silppua sardellit. Kuori ja kuutioi kurkku. Viipaloi oliivit. Kuutioi feta. Viipaloi salaatti. Silppua ruohosipuli ja minttu.
Sekoita tarjoilukulhon pohjalla yhteen ruohosipuli, chili ja etikka. Mausta suolalla ja anna seistä hetken aikaa. Lisää ohra, sardellit, kurkku, oliivit, oliiviöljy ja feta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kääntele sekaan salaatti ja minttu juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti