sunnuntai 18. elokuuta 2024

Riisivanukas

Tykkään riisipuurosta. Laitan siihen mausteeksi aina voisilmän ja reilusti hienosokeria. Tämä itämaisittain maustettu riisivanukas onkin täysin minun makuuni. En meinannut ollenkaan malttaa laittaa sitä jääkaappiin tekeytymään.


Ainekset:
6 ½ dl Kiehu-maitoa
2 dl kevytkermaa
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljatahnaa
2 rkl hunajaa
200 g puuroriisiä
50 g voita
1 tl limetinkuoriraastetta
Tarjoiluun:
10 g mantelilastuja
10 g pistaasirouhetta
kuivattuja ruusun terälehtiä

Kuumenna maito, kerma, kardemumma, vaniljatahna ja hunaja kiehuvaksi. Lisää riisi. Kuumenna silloin tällöin sekoittaen n. 20 minuuttia. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Sammuta hella ja lisää limetinkuoriraaste.

Siirrä seos tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle mantelilastut, pistaasirouhe ja ruusun terälehdet. Nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti