Hyviä lihapullia, mutta eivät mitenkään mieleenpainuvan erikoisia. Eivät myöskään erityisen työläitä, joten kannattaa kokeilla jos haluaa hiukkasen muutosta peruslihapulliin. Sitruuna näissä maistui mielestäni ehkä eniten.
Ainekset:
600 g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl minttua
½ dl sitruunamehua
200 g kermaviiliä
1 pala vaaleaa paahtoleipää
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kanelia
Pannulle:
muutama mintun oksa
Paistoliemi:
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua minttu. Murenna leipä.
Kuumenna öljy pannulla ja hauduta sipulit pehmeiksi. Nosta pannu liedeltä.
Sekoita leivänmurut kermaviiliin. Anna turvota hetken aikaa. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikina lihapulliksi uuninkestävään astiaan. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sekoita paistoliemen ainekset yhteen ja valuta liemi pannulle. Peitä pyörykät mintunoksilla ja jatka paistamista 20 minuuttia. Tarjoile paistoliemi kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti