lauantai 17. elokuuta 2024

Mess

Tämän tein valmiiksi iltapäivän hampurilaisgrillauksen jälkkäriksi. Voi olla, että ainekset kerkeävät alkaa sulaa toistensa joukkoon, mutta enpä usko että se syömistä haittaa. Ainekset ovat herkulliset. Tämän lisäksi pilkoin vielä jokusen paraguayon, jotka edelleenkin ovat juuri sellaisia kuin pitää.


Mantelikakku:
150 g marsipaania
1 dl sokeria
2 tl appelsiininkuoriraastetta
3 kananmunaa
1 dl kermaa
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
Suklaavaahto:
100 g voita
100 g maitosuklaata
1 dl muscovadosokeria
2 ½ dl Flora Vispiä
ripaus suolaa
Lisäksi:
1 Snickers-patukka
50 g marenkeja
65 g suolapähkinöitä
2 banaania
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Laita Snickers-patukka pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi.

Vatkaa mantelikakun marsipaani ja sokeri tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste. Kuumenna kermaa ja voita yhdessä, kunnes voi on sulanut. Siivilöi jauhot maito-voiseokseen ja kääntele seos varovasti manteliseokseen. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (22 cm) ja paista 160-asteisessa kiertoilmauunissa n. 40 minuuttia.

Sulata suklaavaahdon voi kattilassa. Lisää suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon ripaus suolaa. Yhdistä vaahto ja suklaasula. Nosta vaahto jääkaappiin 20 minuutiksi.

Rouhi jäinen Snickers paloiksi. Murenna keksit, marengit ja mantelikakku. Kuori ja viipaloi banaanit. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Kokoa tarjoiluastiaan kerroksittain mantelikakku, suklaavaahto, banaani, suolapähkinät, Wilhelmina-murut, vaniljakastike, marenki ja Snickers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti