Yleisön pyynnöstä paistoin jälkkäriksi churroja. Ei ollut tähtityllaa, joten churroista tuli pyöreitä. Ja onnistuin leikkaamaan pursotuspussin aukon aivan liian suureksi. Niinpä churroista tulikin pökäleitä. Herkullisia sellaisia. Kermavaahtodippi sopi loistavasti churrojen kylkeen.
Oreo-sokeri:
20 Oreo-keksin keksiosa
1 dl sokeria
Taikina:
2 ½ dl vettä
45 g voita
2 rkl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl Oreo-murskaa
1 tl kanelia
2 kananmunaa
Paistamiseen:
5 dl rypsiöljyä
Dippi:
2 ½ dl Flora Vispiä
Oreoiden täytteet
Erottele keksien täyte ja keksit omiin kulhoihinsa. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Ota 2 rkl jauhetta sivuun ja sekoita loput jauheesta sokerin kanssa yhteen.
Kuumenna taikinan vesi, voi, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola kiehuvaksi. Sekoita yhteen jauhot, keksimurska ja kaneli. Kaada kuuma voi-vesiseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Siirrä taikina tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin.
Vatkaa dipin kerma ja Oreoiden täytteet yhdessä vaahdoksi.
Pursota taikinasta pitkiä tankoja 180-asteiseen öljyyn. Katkaise tangot saksilla. Nosta tangot reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan. Pyörittele tangot lämpiminä oreo-sokeriseoksessa. Tarjoile dipin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti