Iltateen kaveriksi tein pannacottaa. Joka olikin aivan älyttömän herkullista. Pannacottaosuus oli maultaan ja koostumukseltaan ihan täydellistä ja omput sopivat hyvin sen kanssa.
Pannacotta:
2 liivatelehteä
4 dl kookosmaitoa
1 tl vaniljauutetta
1 dl sokeria
Päälle:
4 omenaa
1 dl vettä
½ dl sitruunamehua
1 tl kanelia
½ dl hyytelösokeria
tuoretta minttua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kookosmaito, sokeri ja vaniljauute. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä muutama minuutti. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumaan kookosmaitoseokseen. Siirrä seos jälkiruoka-astiaan. Nosta astia jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi, sitruunamehu, kaneli ja omenakuutiot kiehuvaksi. Anna hautua hetken aikaa. Nosta omenakuutiot liemestä kookoshyytelön päälle.
Lisää liemeen hyytelösokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Valuta liemi omenakuutioiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli. Koristele tuoreella mintulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti